Asistentul Cetățeanului

Status

10% Complete

10% complet

Obiectiv proiect

Aplicație tip asistent utilitar care livrează alerte și notificări pentru cetățeni din partea administrației publice, în funcție de preferințe
1 Star 326 voturi
Loading...

NEVOIA

În prezent nu există o sursă centralizată de notificări sau alerte de la stat către cetățeni. Există separat câteva surse de alerte la care te poți înscrie: aplicația DSU de mobil care trimite alerte generale pentru fenomene meteorologice extreme și drumuri în lucru, respectiv o aplicație punctuală pentru Rovinieta / RCA. Toate acestea sunt însă soluții simpliste (adică parole trimise în plaintext pe http + setare manuală de remindere), care răspund în mod dezcentralizat la nevoi specifice ale cetățeanului.

SOLUȚIA

O aplicație unică, tip – Asistentul Cetățeanului – care să trimită alerte și notificări automate către cetațeni doar atunci când este necesar și relevant pentru ei, folosind ca sursă de date doar datele lor personale. Credem ca astfel am evita amenzile pentru neplata diverselor taxe la timp sau neplăcerile cauzate de evenimente precum expirarea actelor de identitate.

Sistemul poate fi extins astfel încât să fie folosit ca și un engine de notificari pentru alte aplicații, unde e cazul (ex: remindere de programări pentru StopCozi, când urmează să-ți expire buletinul).

STATUS

PRIMII PAȘI – PROTOTIPUL

În prezent se lucrează la un prototip funcțional (MVP) folosind CouchDB in backend, React pentru frontend si React Native pe mobil, în mare. Nu s-a luat o decizie finală în ceea ce priveste limbajul de programare pentru backend.Asistentul Cetateanului - GovITHub - prototip

Momentan toate tehnologiile folosite sunt open source. Vrem ca aplicația să fie disponibilă atât pe Android/iOS, cât și pe web. Pe termen lung, se doreste posibilitatea de a te abona la alerte și crearea unui cont, dar și prin SMS pentru cei care nu au acces la Internet. 

CE URMEAZĂ

Urmatorul pas este dezvoltarea MVP-ului, focusat pe câteva tipuri de alerte, pentru validarea conceptului. După MVP se poate continua integrarea cu alte surse de alerte.
Este important ca aplicația în forma ei finala să aibă un API, iar accesul la acesta să poata fi controlat, astfel încat integrarea să fie cât mai simplă.

screen_shot_2016-10-06_at_1-21-51_pm

Încă se lucrează la UI/UX.  Avem ceva wireframes si design dezvoltate la hackathon, dar nu reprezintă versiunea cu care vom ieși public.

__

Vom reveni în curând cu noi informații!

Lider proiect

Claudiu Ceia

Echipa

Adrian Rosian
Lucian Neghina
Cosmin Nicula
Irina Borozan
Liviu Butan
Corina Staicu
Marius Garbea
Cosmin Poteras
Bogdan Tinca
Ionuț Popa
Dan Farcas
Calin-Cristian Delavale
Matei Puiu

 

Beneficiar

CETAȚEANUL :)