Formulare electronice inteligente

Status

5% Complete

5% complet

Obiectiv proiect

Proiectul va crea framework-ul pentru implementarea formularelor electronice inteligente la nivelul întregii administrații
1 Star 478 voturi
Loading...

NEVOIA

În prezent toate (99.99%) documentele prin care interacționăm cu administrații sau instituțiile publice sunt manipulate în format fizic; se completează cu pixul pe hartie, se depun fizic la ghișee – ceea ce generează cozi enorme și presupune timp investit (pentru deplasare, completare, stat la coadă de partea cetățeanului și introdus date din formulare în diverse sisteme de către funcționarii publici).

SOLUȚIA

Proiectul își propune să mute tot acest efort în mediul online, aducând cu sine factorul comoditate și ducând administrațiile în secolul 21. Pe scurt, proiectul crează framework-ul pentru implementarea formularelor electronice inteligente la nivelul întregii administrații.

STATUS

PRIMII PAȘI – PROTOTIPUL
Proiectul își propune crearea frameworkului și se va ocupa de infrastructura de publicare a formularelor, trasabilitate și istoric, elemente refolosibile, mecanismele de precompletare automată, prelucrare automată, export în formate editabile și semnabile digital.

picture1

În același timp va pune la dispozitie și interfețe de integrare cu diversele sisteme ale administrațiilor și instituțiilor publice, pentru o mai ușoară integrare a lor în platformele existente.

CE URMEAZĂ

După hackathon am urmat fluxurile specifice de proiect privind documentarea și strângerea specificațiilor, research pe parte tehnică și întâlniri cu reprezentanții administrației. La un moment dat în acest proces ne-am blocat, însă. În acest moment reconsideram scopul și beneficiarul proiectului, existând și posibilitatea să oprim dezvoltarea proiectului.

___

Vom reveni în curând cu noi informații!

Lider proiect

Roxana Carmina Stan

Echipa

Mihai STANCU
Andrei PIRVULET
Andrei GORGAN
Vali MATEI
Mihai MUSTEA
Mihai NICOLA
Andrei TOMA
Andrei CIOBANU
Ecaterina VOINESCU
Catalin VLAD
Alex STOICA

Status

ON HOLD