Noutăți de la GovITHub

Ne bucurăm tare mult să îți scriem acest prim mesaj oficial!

Status update

Îți scriem după 3 săptămâni de foc, în care ne-am cunoscut ca echipă, am organizat un super hackaton și lucrăm până seara târziu la pregătirea platformelor de colaborare cu voi.

Primul Hackaton GovITHub s-a terminat cu succes

Așa cum probabil știi, cu aprox.100 dintre voi ne-am văzut deja la hackatonul organizat pe 8-9 octombrie la Palatul Victoria. Scopul a fost să ne cunoaștem, să vedem cum lucrăm împreună și să ne testăm skill-urile pe 12 proiecte de lucru propuse pentru început.

Deloc surprinzător, la finalul celor 2 zile de hackaton, toate cele 12 proiectele la care am lucrat împreună se aflau în stadiu de prototip funcțional.

Au început primele pull request-uri pe proiectele de la Hackaton

Majoritatea proiectelor de la hackaton sunt acum în fază de analiză pentru dezvoltarea produselor finale. În paralel au loc întâlniri și discuții cu reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor publice care vor lua aceste proiecte în custodie și ne vor ajuta în implementare.

Momentan se formează echipele și se alocă responsabilități. Iar între timp au început să apară pe GitHub și repo-urile de lucru, unde așteptăm contribuțiile voastre. Vom reveni în curând și cu status update-uri ale proiectelor începute la hackaton.

Sosesc din ce în ce mai multe proiecte noi la care avem nevoie de implicarea ta

Desfășurarea de forțe de la Primul Hackaton GovITHub a atras atenția și interesul foarte multor ministere, instituții și reprezentanți din Administrație, care au cerut ajutorul echipei GovITHub în crearea, optimizarea sau deblocarea unor proiecte și platforme digitale proprii.

Momentan lucrăm la identificarea și prioritizarea acestor nevoi urgente venite din Administrație și învățăm din mers cum funcționează sistemul. La unele proiecte am început să lucrăm deja, iar pentru altele ne pregătim să vă cerem ajutorul și vouă.

Ce pregătim în perioada care urmează

  • Infrastructură de lucru, sediul GovITHub și o organizare cât mai eficientă a resurselor, tool-urilor și a modului de lucru și comunicare cu voi

  • Noul site GovITHub – pe care vom centraliza toate informațiile utile despre program și proiecte și unde pregătim și un blog, ca să vă ținem la curent cu ce facem 😉

  • Primul call de proiecte către comunitatea GovITHub – ca să alegem împreună cu voi la ce noi proiecte începem să lucrăm din toate propunerile primite de la comunitate

  • Un Job Board – pentru a vă oferi posibilitatea de implicare în funcție de interese și disponibilitate (remote, on-site, la sediul diverselor instituții etc)

  • Un nou Hackaton – revenim cu mai multe detalii în curând

Până la noi vești, te invităm să te alături Comunității GovITHub de pe:
Slack, GitHubFacebookLinkedin și Twitter și să ne cunoști.

 

Îți mulțumim că ești alături de noi!

Echipa GovITHub