Aplicație ANAF pentru mobil

Status

50% Complete

50% complet

Obiectiv proiect

Aplicația ANAF pentru mobil va oferi posibilitatea de a primi informații fiscale personalizate și de a gestiona electronic relația persoanelor fizice cu ANAF direct pe telefon
1 Star 407 voturi
Loading...

NEVOIA

Conform studiilor de piață, în România rata de penetrare Mobile este de peste 100% (existând mai multe SIM-uri active decât populația țării), iar în termeni de trafic pe paginile web, peste 50% provine din dispozitive mobile. În contextul în care timpul este cea mai prețioasă resursă și din nevoia de a fi cât mai aproape de cetățeni, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dorește să implementeze o aplicație pentru smartphone-uri micșorând astfel distanța până la ghișeu și asigurând o mai bună comunicare cu contribuabilii.

SOLUȚIA

Se dorește crearea unei aplicații independente ANAF care, pentru început, va furniza o serie de informații/notificări generale (valorificare bunuri, noutăți legislative, calendar obligații fiscale, anunțuri) grupate pe categorii, precum și câteva instrumente de calcul (existente deja pe site-ul www.anaf.ro). Utilizatorul își va putea seta un profil în baza căruia să filtreze informațiile/notificările pe care le va primi.

STATUS

S-a pus deja baza unei mici echipe de voluntari care ne vor ajuta în acest demers și împreună cu Administrația Fiscală punem la punct cerințele care se vor transforma în specificații funcționale. 

Astfel, în acest moment am pregătit deja wireframe-urile aplicației și lucrăm la definirea activităților de dezvoltare. Printre primele funcționalități ale aplicației ANAF se numără și listarea calendaristică a obligațiilor față de ANAF:

calendar1-luni

O categorisire a tipurilor de notificări:

notificari
Și posibilitatea de filtrare după tipul de obligație:

calendar4-filtrare

CE URMEAZĂ

Aplicația e în lucru, iar layout-ul actual va fi îmbunătățit în următoarele două săptămâni, așadar mai pot interveni schimbări la nivel de interfață și funcționalități. Vă invităm să ne urmăriți progresul 🙂

__
Vom reveni în curând cu mai multe informații!

Lideri proiect

Alex Chirapleș
Roxana Carmina Stan

Echipa

Daniel Cornea
Cătălina Dabija
Petruț Daniel
Valentina Oana Dusa
Andy Lisac
George Claudiu Panainte

Beneficiar

A.N.A.F.

Status

Analiză