Consultare.gov.ro

Status

100% Complete

100% complet

Obiectiv proiect

Platforma pentru centralizarea inițiativelor legislative aflate în dezbatere publică
1 Star 337 voturi
Loading...

NEVOIA

În prezent, instrumentele prin care cetățenii pot lua parte în mod direct la decizii nu sunt suficient de cunoscute la nivelul populației largi. Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic realizează deja, prin colectarea manuală a proiectelor de acte normative aflate în consultare publică un buletin informativ numit „E-Consultare”, diseminat către câteva mii de organizații și persoane interesate.

Deși există oportunitatea de a transmite direct sugestii, instituțiile reclamă că uneori, la nivelul unor acte normative, există foarte puține propuneri primite, deși subiectele sunt de interes larg pentru societate.

SOLUȚIA

O platformă web de agregare a tuturor actelor normative aflate în dezbatere publică accesibilă public la adresa: consultare.gov.ro. 

STATUS

Ne bucurăm să vă anunțăm că platforma Consultare.gov.ro dezvoltată de MCPDC cu sprijinul GovITHub, este LIVE în versiune Beta. Astfel, oricine va putea vedea și va putea contribui cu sugestii și opinii asupra actelor normative aflate în dezbatere publică.

Pentru a participa la dezbaterea publică, utilizatorii trebuie să își creeze un cont și să se aboneze pentru a putea primi un newsletter săptămânal, pe domenii, pentru a primi o listă a actelor normative aflate în dezbatere publică. De asemenea, pe pagina principală a platformei oricine poate vedea care sunt cele mai noi propuneri legislative.

După modelul deja implementat de Camera Deputaților, această platformă cuprinde și un buton „Trimite propunere”, care afișează un scurt formular pentru trimiterea propunerii la respectivul act normativ, iar la momentul apăsării ”Send”, propunerea este trimisă via e-mail la adresa de contact pusă la dispoziție de fiecare instituție publică în anunțul actului normativ. Un alt aspect important al platformei este evidențierea termenului până la care cetățenii pot transmite propuneri, precum și data la care a fost încărcat anunțul.e-consultare

O altă funcționalitate a platformei pentru utilizatorii înscriși pe site este să trimită o alertă atunci când un minister a încărcat un act normativ în consultare publică, în funcție de domeniul de interes selectat de respectivul utilizator.

Tehnologii:

  • Microsoft .NET Web API
  • Microsoft SQL Server
  • AngularJS 2

CE URMEAZĂ

În prezent, platforma este în versiune Beta, aflată în continuă actualizare. Așteptăm orice sugestii la adresa informare[@] consultare.gov.ro!

__
Vom reveni în curând cu mai multe informații!

Lider proiect

Carol Brăileanu

Echipa

Mihai Bogdan Ghinea
Andrei Staicu
Vasile Preda
Oana Talpalaru

Beneficiar

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic

Status

Versiune Beta - LIVE