Despre program

GovITHub este un program guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei. Programul aduce tineri din mediul efervescent al start-up-urilor și din cel de business într-un cadru instituțional, pentru a găsi împreună soluții tehnologice de simplificare și digitalizare a administrației publice.

Specialiști din mediul IT – programatori, designeri, manageri de proiect, antreprenori în domeniu etc., sunt chemați să se alăture decidenților din administația publică centrală pentru a încerca simplificarea interacțiunii cu cetățenii prin digitalizare, dar și pentru a aduce un plus de inovație în acest domeniu dezvoltând servicii noi sau lucrând la îmbunătățirea celor existente.

GovITHub este deschis tuturor celor care doresc să susțină activitățile programului devenind parteneri, contributori sau pur și simplu membri în Comunitatea GovITHub.  


Cum funcționăm

GovIT Hub funcționează ca o comunitate deschisă de implicare civică a profesioniștilor din mediul privat pentru a dezvolta proiecte digitale care să îi ajute pe cetățeni să interacționeze mai bine cu statul.

În tot ce construim, ne ghidăm după 4 principii de bază: Mobile First, Cloud Ready, Open by Default, Security & Privacy.  Așdar, toate proiectele GovIT Hub sunt dezvoltate în regim Open Source, ceea ce înseamnă că oricine le va putea vedea și îmbunătăți. Astfel, asigurăm transparență totală asupra activității echipei GovIT Hub și permitem orice îmbunătățiri sau modificări publice ulterioare ale acestor soluții, în regim deschis.

Coordonarea generală a programului GovIT Hub se face de către Consiliul GovITHub, din care fac parte vectori de imagine din comunitățile țintă și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului României.

Acest prim consiliu interimar este alcătuit din: Florin Talpes (BitDefender), Radu Georgescu (GECAD), Bogdan Iordache (HowToWeb), Andrei Avadanei (DefCamp), Dan Nechita (CPM), Radu Puchiu (CPM), Dragos Tudorache (Ministrul Afacerilor Interne).

Consiliul are ca atribuții: selecția membrilor (atât bursieri cât și voluntari); prioritizarea propunerilor de proiecte; consolidarea programului (definirea regulilor de organizare internă, asigurarea transparenței și a deschiderii programului, monitorizarea progresului).